Cicles de cinema de pel·lícules en català


CINC

El CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Cicle Gaudí - Circuit Estable de Cinema Català

Cada mes es projectarà una pel·lícula de producció catalana i d’estrena molt recent a les comarques de la demarcació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

CineXic

CineXic és un programa per impulsar la difusió del cinema infantil en català creat per Òmnium Cultural i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca.

Docs del Mes

Docs del Mes és una iniciativa de la productora Parallel 40 per incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.

FilmoXica

Una de les missions de la Filmoteca de Catalunya és acostar el cinema als més petits, fer-los descobrir el plaer de veure cinema de qualitat a la pantalla gran i adonar-se’n de la riquesa de tots els seus detalls. Per aconseguir-ho, cada setmana s’ofereixen sessions específicament adreçades als infants i les seves famílies.

Kinosaure: el cinema de Pack Màgic

El Kinosaure és un animal fantàstic que recull durant els seus viatges el millor cinema europeu per a infants i en català. Aquesta proposta cinematogràfica per a nens i nenes de 2 a 12 anys porta estrenes i pel·lícules europees sensibles, amb diversitat estètica i riques en valors i les fa cobrar vida a la sala de cinema a través d’espectacles, jocs i sorpreses per a tota la família.

Le Petit Truffaut

Espai de cinema infantil, dedicat als més petits de la casa, que pretén vetllar per a garantir que el cinema infantil per als més exigents tingui el seu espai a la ciutat de Girona. Un espai on els nens i nenes vegin i sentin el cinema d’una manera diferent, ampliant les reduïdes opcions que es troben als cinemes convencionals.

Sala Montjuïc — Cinema a la fresca

21a edició de la Sala Montjuïc, un festival que combina cinema, música i pícnic. La programació inclou alguns dels films més destacats de la temporada i clàssics contemporanis indiscutibles.